Er mag per 25 september weer alles in Wijkcentrum Essesteijn

Het kabinet heeft meegedeeld dat er genoeg mensen zijn gevaccineerd om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Een belangrijke wijziging voor de bezoeker van ons wijkcentrum is dat 1,5 meter afstand houden per 25 september niet meer verplicht is.
Wij mogen weer alle activiteiten aanbieden die gericht zijn op de kerntaak van onze wijkvereniging, namelijk de sociaal-maatschappelijke gemeenschapsfunctie.

In ons wijkcentrum kunnen mensen gewoon even binnenlopen. Wij willen dat ons wijkcentrum een laagdrempelige voorziening is waar wijkbewoners (en overige belangstellende inwoners) – zowel ouderen als jongeren – elkaar kunnen ontmoeten en mee kunnen doen aan sociale-, culturele- en educatieve activiteiten, informatie kunnen ophalen en gebruik kunnen maken van voor hen relevante diensten. Bij zulke activiteiten is het vragen om een coronapas – gezien de huidige regels – volgens ons dan ook niet nodig. Wel vragen wij u zich te houden aan de u bekende basisregels. De anderhalve meter afstand houden is weliswaar niet meer verplicht, maar het blijft belangrijk om – wanneer dat kan – zoveel mogelijk afstand tot elkaar te houden. Een mondkapje is niet verplicht.

Bij onze wijkvereniging kunnen zalen worden gehuurd voor feesten en partijen. Ook organiseert de wijkvereniging evenementen die daarmee gelijk kunnen worden gesteld. Het meest sprekende voorbeeld is een dansmiddag met optreden van een band. Ook dergelijke evenementen, feesten en partijen mogen weer in ons wijkcentrum plaatsvinden. Echter gelet op de regels van het kabinet, stellen wij dan wel een coronatoegangsbewijs verplicht. Naast testen voor toegang, kunnen ook een vaccinatiebewijs of en herstelbewijs gebruikt worden als coronatoegangsbewijs. Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de CoronaCheck app. Consequentie is dat bezoekers (en vrijwilligers) van evenementen, feesten en partijen, die niet aan deze eis kunnen voldoen, helaas niet naar binnen mogen!

Deze regels zijn 25 september 2021 ingegaan en worden herzien zodra het kabinet besluit tot verdere versoepelingen (of versoepelingen terugdraait).

Hits: 87

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial