Wat mag er in Wijkcentrum Essesteijn

Zoals u inmiddels weet, zijn de coronaregels per zondag 28 november verder aangescherpt. De huidige regels blijven bestaan maar er zijn voor de wijkvereniging, en dus ook voor u, drie belangrijke regels bijgekomen.

  1. Ook wijkcentra moeten sluiten om 17:00 uur. Dat heeft tot gevolg dat al onze geplande activiteiten ná 17:00 uur tot in ieder geval 19 december moeten worden geschrapt.
  2. De 1,5 meter afstand houden is weer verplicht. Dat heeft tot gevolg dat ook activiteiten overdag, waarbij 1,5 meter afstand houden niet goed kan (denk aan bridge en klaverjassen) moeten worden geschrapt. Ook wordt daarmee het aantal mensen dat in een zaal mag worden teruggebracht. In de Fenix mogen maximaal 35 bezoekers en in de Archimedes en Olympus is dit aantal maximaal 16 bezoekers (excl. vrijwilligers).
  3. Het mondkapje is ook in ons wijkcentrum (waar het coronatoegangsbewijs al verplicht is) weer verplicht. Als u uw zitplaats of activiteit verlaat en door het wijkcentrum loopt, bijvoorbeeld naar de bar, het toilet of de uitgang, is het mondkapje opzetten dus verplicht. 

Deze nieuwe regels hebben consequenties voor veel activiteiten. Het bestuur van de wijkvereniging heeft besloten dat vanaf heden tot 19 december feitelijk alle activiteiten worden geschrapt, uitgezonderd tekenen/schilderen, ouderengym, de Koffiesoos en het biljarten (om te kunnen voldoen aan de “1,5 meter afstand” mag er maar op één biljarttafel worden gespeeld met maximaal 4 personen. De tweede biljarttafel mag niet worden gebruikt Het kabinet zal dinsdag 14 december de situatie opnieuw beoordelen. Mogelijk worden de maatregelen weer per 19 december aangepast.

CORONACHECK

Belangrijke maatregel is dat het bestuur eerder al heeft besloten dat alle deelnemers aan reguliere activiteiten, moeten beschikken over een coronatoegangsbewijs en voldoen aan de coronacheck. Clubs, verenigingen en bezoekers, die daaraan niet kunnen of willen voldoen, kunnen aan deze activiteiten niet meedoen. Ook is voor hen het wijkcentrum niet toegankelijk. Dezelfde eis wordt gesteld aan organisatoren (en al hun bezoekers) van evenementen, feesten, partijen en vergaderingen.

De verplichte gezondheidscheck is – of wordt – uitgevoerd door de betreffende club, of vereniging, of verantwoordelijke organisator van een evenement, feest, partij of vergadering.

Bij onze wijkvereniging kunnen zalen worden gehuurd voor feesten en partijen. Ook organiseert de wijkvereniging evenementen die daarmee gelijk kunnen worden gesteld. Het meest sprekende voorbeeld is een dansmiddag met optreden van een band. Ook dergelijke evenementen, feesten en partijen mogen weer in ons wijkcentrum plaatsvinden. Echter gelet op de regels van het kabinet, stellen wij dan wel een coronatoegangsbewijs verplicht. Naast testen voor toegang, kunnen ook een vaccinatiebewijs of en herstelbewijs gebruikt worden als coronatoegangsbewijs. Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de CoronaCheck app. Consequentie is dat bezoekers (en vrijwilligers) van evenementen, feesten en partijen, die niet aan deze eis kunnen voldoen, helaas niet naar binnen mogen!

Hits: 260

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial