Schaken

Martin Mellens
06 12804417

Schaken.

Wat voor club zijn wij?
Sinds 1965 wordt er in Voorburg geschaakt bij de Schaakvereniging Voorburg. Zowel door senioren als door de jeugd.

De jaarlijkse contributie is voor vrijwel niemand een probleem en bedraagt – inclusief de contributie van de wijkvereniging, het lidmaatschap van de KNSB (en dus het bondsblad ‘Schaakmagazine’)  € 85,00.

Wat bieden wij?
Drie mogelijkheden!  Schaken op dinsdagavond en schaken op maandagmiddag voor senioren en vrijdagavond voor de jeugd. U  bent in het wijkcentrum elke dinsdagavond welkom om mee te doen aan de interne competitie. De wedstrijdleiding is in handen van Martin Mellens. Het wedstrijdsysteem is zo ingericht dat u altijd kunt worden ingeroosterd en dat u afwisselende tegenstanders krijgt. Dat geldt voor huisschakers en voor spelers die al langer bij een club spelen. Ook als u halverwege het seizoen instapt.

Naast de traditionele schaakpartij, waarvoor we in eerste instantie een hele avond uittrekken, houden we een bekercompetitie samen met Raadsheer Corbulo. En als  u snel van het bord bent gezet, dient zich meestal wel de mogelijkheid aan voor een herkansing. En dan natuurlijk even zonder klok en zonder noteren en de mogelijkheid om terug te zetten. Zo hebt u altijd een gezellige avond!

Wat is er nog meer van belang?
Het voordeel van een schaakclub is de afwisseling van tegenstanders en de regelmaat waarmee u  speelt. Schaken leert u immers door het veel te doen. Schaken is een spel voor alle leeftijden en voor dames en heren. Samen met de andere vereniging in dit deel van de Haagse regio (Raadsheer Corbulo) spelen we met vier teams mee in de competitie van de Haagse Schaak Bond (HSB). Voor de indeling van de teams is de speelsterkte bepalend, maar iedereen die graag meedoet, krijgt bij toerbeurt de gelegenheid, ook al rekent u zich tot huisschaker of recreatieschaker. En reserves kunnen we altijd goed gebruiken, maar natuurlijk altijd op basis van vrijwilligheid.

Start : de eerste dinsdag in september.
Tijd :  elke dinsdagavond van 19.45 tot ca 11.30 uur.
Kosten:  € 85,00 per jaar.
Eventuele benodigdheden : een sportieve houding.

JEUGD
Vanaf 4 maart wordt er van 18:30-19:45 uur lessen verzorgd voor de jeugd. Tevens worden er partijtjes gespeeld. Ben je tussen de 7 en 14 jaar, dan ben je welkom om te leren schaken of je schaken te verbeteren. Meer info: Ike Tjin A Lien via mailadres itjinalien@yahoo.com

Informatie:
– Martin Mellens,  070 419 0416 of 06 12804417, Martin.Mellens@planet.nl
– Adrie Goebertus, 06 10632921 goeber@planet.nl
– Jan Nienhuis, 070 3870641 of 0638050775  jnienhuis@ziggo.nl

Website van de vereniging: www.schaakverenigingvoorburg.nl

Hits: 681

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook